Je bent hier: Home Home   MuideninBeeld  Disclaimer Over deze Site  

Over deze Site

Door de Webmaster

Welkom op mijn vernieuwde website.

In 2008 begon ik met een nieuwe site: Muiden in Beeld. Aanvankelijk plaatste ik alleen filmpjes, die met Muiden te maken hadden. Er was in die tijd nog niet veel te vinden, dus was ik niet erg kieskeurig met mijn keuze. Er was gewoon nog weinig beschikbaar over dit onderwerp. Sommige onzinnige filmpjes kun je hier nog tegen komen. Ik moet ze nog opruimen.

MuideninBeeld.nl werd nooit een echt populaire site, ook niet na diverse aanpassingen van de layout. Ik liet het er een beetje bij hangen. Afgelopen herfst besloot ik mijn site nieuw leven in te blazen. Vanaf nu staan er ook foto's op. (inmiddels 312 foto´s en 359 filmpjes).


Op FaceBook(FB) worden regelmatig foto's van (oud) Muiden geplaatst. Ze blijken populair te zijn bij mensen, die iets met die mooie vestingstad hebben. Er wordt enthousiast op gereageerd. Nadeel van FB is echter, dat je er heel slecht in kunt zoeken. Na een paar dagen is die ene leuke foto nooit meer terug te vinden. Daarom plaats ik ze in de database van MuideninBeeld, zodat ze altijd tot je beschikking blijven staan (Deo volente ;-) ). Elke foto heeft, zo mogelijk, een link met de originele afbeelding op FB en de reacties zijn dan ook weer terug te lezen. Ook kan er direct via deze site een reactie gegeven worden. De meeste foto's knap ik een beetje op, maar van elk plaatje is de originele versie te downloaden.


Wat zijn de mogelijkheden? (Klik op de links om snel naar de optie te kijken)
Je kunt op verschillende manieren naar een foto zoeken, bijvoorbeeld op "Thema", "Straat", "Jaartal", "Naam" of "FotoNummer". Maar ook in de "zoekbox" linksboven kun je al je te zoeken onderwerpen intikken, wat de foto's betreft. Er is ook een mogeijkheid om alle foto's in lijsten te bekijken, lijsten van 20 foto's per pagina of één lange lijst met alle foto's in de database. Foto albums op FB vind je via menu item "FaceBook Albums" (opent in een nieuw tabblad)
Hetzelfde geld voor filmpjes. Zoek ze op ""Titel", "Beschrijving", "Inzender" of "Jaartal". Ook voor filmpjes bestaat er een korte- of lange lijst. De zoekbox rechtsboven is bestemd voor het snelzoeken naar filmpjes.


Bekijk de nieuwste toevoegingen aan de database via menu item "Updates".


In de pagina "Settings" kun je instellen, of de site de laatst bekeken foto of video lat zien bij de opstart. Ook kun je instellen of er dan een popup schermpje verschijnt met de laatste updates.


Op iedere pagina is een knop aanwezig, zodat je probleemloos terug kunt gaan naar het vorige item.


Momenteel werk ik nog aan alle opties, maar ik wens je alvast veel plezier op  Muiden in Beeld :-)


Willem Kroon, 31 december 2015.